Backcare programma

Pilates “Backcare” programma


Veel rugproblemen zijn het resultaat van onze hedendaagse manier van leven. Te weinig beweging door veel en lang zitten, vaak met een foute zithouding maar ook stress of lichamelijk zwaar werk kunnen oorzaken zijn. Dit kan snel resulteren in zogenaamde aspecifieke lage rugklachten.

Het Backcare programma bestaat uit een reeks zorgvuldig samengestelde oefeningen om weer flexibiliteit in jouw rug te krijgen en hiermee jouw rugklachten te verminderen of zelfs te verhelpen.

Pilates is oorspronkelijk ontstaan als revalidatie behandeling, destijds voor militairen, en daardoor een ideale bewegingsmethode om aspecifieke rugproblemen aan te pakken.

Het Backcare programma is mede ontwikkeld door BASI Pilates (Body Arts and Science International) uit de USA met een medisch/wetenschappelijke basis. De Pilates Studio is een officieel BASI partner studio. Daarnaast heeft onze hoofdtrainer een medische revalidatie achtergrond.


Hoe werkt het Backcare programma?

Met specifieke Pilates oefeningen, deels op de reformer apparaten en deels op de mat, worden je rugspieren weer soepel gemaakt, je core (diepere rompspieren) en rugspieren worden versterkt en je lichaamshouding verbetert. Daarnaast wordt gewerkt aan een betere bewustwording van je lichaam en de manier waarop je beweegt. In de meeste gevallen worden je klachten snel minder of zelfs beter. Door de versterking van je core en verbetering van de houding ontstaat ook een preventieve werking.


Privéles

Backcare training wordt gedaan in privé lessen om volledige aandacht voor jouw rugprobleem te hebben en snel resultaat te boeken. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de Pilates reformer apparatuur.


Opmerking: Door onze medische achtergrond en ervaring gaan wij zorgvuldig met rugproblemen om. Wij adviseren om bij serieuze rugproblemen eerst je huisarts te raadplegen. De Pilates Studio heeft een directe samenwerking met een aantal fysiotherapeuten indien dit nodig mocht zijn.