Pilates voor mannen

Pilates voor mannen


Pilates voor mannen?

Weet dat Pilates oorspronkelijk door een man is ontwikkeld om o.a. militairen te revalideren. Tegenwoordig zijn het wel meer vrouwen dan mannen die pilates beoefenen. Maar dat wil niet zeggen dat pilates geen sport voor mannen is. Bij AC Milaan is het bijvoorbeeld een onderdeel van de training en in Amerika zijn er heel veel top sporters welke pilates als onderdeel van hun training hebben. Ook als (post) revalidatie na een blessure wordt het door de meeste fysiotherapeuten geadviseerd.

Waarom zien we dan toch minder mannen in de pilates lessen? Ik, Pilates Studio (mannen) trainer Wim, heb gemerkt dat mannen vaak graag een “no pain, no gain” ervaring willen hebben. Meteen voelen dat je kracht hebt gebruikt zoals bij fitness. Pilates werkt anders en dat is even wennen. Minder herhalingen en perfect uitgevoerde oefeningen. Na een les of 10 heb je het gevoel te pakken en dán merk je wat pilates doet. Maar ook onbekendheid is een factor en pilates wordt nog vaak verward met yoga.

Pilates is niet bedoeld om grote bewegingsspieren te ontwikkelen maar veel meer om sterke en soepele houdingsspieren te krijgen. Je gaat echt merken dat je dagelijkse lichaamshouding verbetert omdat er veel aandacht is voor je core (buik/rug) en schouders. Ik heb zelf jaren fitness gedaan en inmiddels ervaren dat pilates een betere totaal-training is. Daarnaast is pilates nauwelijk leeftijd gebonden.

Bij De Pitates Studio hebben een een speciale mannen klas en de les wordt ook gegeven door een man. Trainer Wim weet waar de specifieke mannen aandachtspunten zitten en dat maakt de les net wat gerichter.

Voor mannen die echt aan hun lichaam willen werken is pilates een topsport. Je houding verbetert, je traint je rug, je pakt die stijfheid eindelijk eens aan, je schouders en nek komen los en je bent een uur lekker los van je dagelijkse drukte en kantoorstress, kortom…. we zien je graag voor een proefles.