Senioren Pilates

Senioren Pilates

Pilates voor senioren is een les met een zachte en veilige bewegingsmethode, maar toch de nodige uitdaging opzoekt. De oefeningen zorgen ervoor dat u soepel blijft en makkelijk kunt blijven bewegen.

Naarmate we ouder worden ontstaan er lichamelijke ongemakken of problemen die het dagelijks functioneren kunnen belemmeren. Deze problemen zijn het gevolg van bijvoorbeeld het afnemen van het spiervolume, verminderde balans en coördinatie, verminderde stabiliteit, verslechterde houding, moeilijker lopen, blessures, etc.

Daarom is het juist voor ouderen belangrijk om verantwoord te blijven bewegen.

We werken in kleine groepen van maximaal 8 personen. Geen harde muziek of onverwachte bewegingen, een rustige ontspannen sfeer en een gezellige setting. Er wordt echter wel degelijk en secuur gewerkt en zowel uw lichaam en geest zullen daar hun voordeel mee doen. U zult snel verschil gaan voelen en zien.

Voor startende deelnemers die nog nooit pilates hebben gedaan kunnen extra, korte, workshops worden ingepland waarbij er extra aandacht is voor een correcte uitvoering van de oefeningen, een juiste ademhaling en mogelijke gevoelige lichaamdelen in beeld komen. Zo hebt u sneller profijt van uw lessen.